R.Cocco

R. Cocco bassnaren

Richard Cocco is een Italiaans emigrant, die sinds 1951 in de V.S. snaren produceert. Hij maakte de introductie van de electrische basgitaar mee en kan dus bogen op een jarenlange traditie en ervaring in de (bas)snarenfabricage. De snaren van Cocco worden met behulp van door hem ontworpen machines 'met de hand' gefabriceerd. Naar eigen zeggen hebben deze machines dezelfde gevoeligheid als de menselijke hand en kunnen dus de ultieme snaar wikkelen. Na de oprichting van zijn Palisade Music Company in 1988 richtte Richard Cocco zich heel serieus met een uitgebreid scala aan bassnaren duidelijk op het 'high-end' van de markt. De R.Cocco snaren werden omstreeks 1995 in Nederland ge´ntroduceerd, maar bereikten het grote baspubliek niet. Nu is de oude Richard inmiddels 'retired' en heeft zijn familie naar goed Italiaans gebruik de zaken voortvarend overgenomen, hetgeen leidde tot een herintroductie. Het programma omvat zo'n vijftien verschillende stalen en nikkel sets voor vier-, vijf- en zessnarige bassen in diverse diktes. Ook zijn er losse snaren verkrijgbaar.
De prijzen variŰren van fl. 85,00 voor viersnarige sets via fl. 115,00 voor vijfsnarige sets tot fl. 125,= voor zes snaren.
Ik probeerde een stalen en nikkel set uit en vond ze allebei erg goed. Ze blijven lange tijd stabiel en helder en zijn soepel en comfortabel. De klank van de nikkel snaren is mooi gelijkmatig en warm, oftewel smooth zoals de Amerikanen zouden zeggen. De stalen set klinkt wat ongepolijster en heeft net iets meer 'twang'.