DOD FX91 Bass Overdrive

DOD FX91 Bass Overdrive

Ja, weer een leuk nieuw speeltje van DOD.
Een vervormings pedaal voor de bas, waarmee je een vervormd geluid kunt mixen met het droge signaal. Speciaal ontworpen voor de bas, zodat je de lage punch niet verliest.
Het apparaatje werkt natuurlijk zowel op 9 volts batterij als adaptor, heeft een dikke stevige metalen behuizing en klikvrije elektronische trapschakelaar. Met de controls kun je een veelheid aan vervormde geluiden creŽren: level voor het volume, blend om je effect met het droge signaal te mixen, tone om scherpe randjes toe te voegen of weg te halen en als belangrijkste regelaar de drive, die de intensiteit van de vervorming regelt. Een led indicator geeft aan of het effect aan staat.
Het ding klinkt natuurlijk als een Rijnaak vol grind en dat is -lijkt mij- precies de bedoeling. Leuk om even een solootje te trekken of vooral aardig om op de bas accoorden te spelen. Dan klink je namelijk beter dan de slaggitarist van je band. Sterker nog, je kunt hem de laan uitsturen, hetgeen veel voordelen heeft bij het sjouwen van spullen en de verdeling van de verworven gages. En dat alles voor de eenmalige diepte investering van fl. 190,=.
Natuurlijk is deze bass overdrive niet inzetbaar voor elke muziekstijl. Voor country a la Tumbleweeds is ie niet zo geschikt. In het Biohazard of hardcoregabbergenre zou ik de DOD FX91 tot de eerste levensbehoeften willen rekenen.