EBS ClassicLine 410

En jawel, het kon niet uitblijven. Zoals alle merken van naam en faam neemt ook EBS voor een budgetlijn de wijk naar China. Hun eerste prijsvechtertje is de ClassicLine 410, een 4x10 inch basreflexkast met centraal geplaatste tweeter.

Uitvoering
De kast heeft inderdaad een klassieke uitstraling die vooral bepaald wordt door de afmetingen, de vinyl bekleding met stalen hoekjes en het vintage style luidsprekerdoek. De kast is verder voorzien van inbouwhandgrepen, wieltjes en vier schaaltjes aan de bovenzijde waar de wielen van een eventuele tweede kast in passen. Er kan dus veilig worden gestapeld. Het luidsprekerpaneel en een deel van het interne frame is gemaakt van 18 mm multiplex, de overige delen van 12 mm. Dat zorgt natuurlijk voor een besparing van het gewicht én de kostprijs. De kast is gedempt met een schuimdeken en de reflex sleuf is aan de voorzijde aangebracht onder de luidsprekers. Het verzonken aansluitpaneel aan de achterzijde is heel compleet uitgerust met dubbele Speakon en jack ingangen. Ook de tweeter is hier regelbaar tussen de + en – 3 dB. Groot voordeel is dat je deze hoge tonen unit ook gewoon uit kunt schakelen. De kast heeft een vermogen van 500 Watt aan 4 Ohm en dat komen we in deze prijsklasse niet vaak tegen.

Praktijk
Over het functioneren van de kast kunnen we eigenlijk heel kort en bondig zijn. Met zijn 34 kilo is hij nog heel goed te hanteren. En natuurlijk het allerbelangrijkst: hij klinkt als een klok. De tweeter is goed gefilterd en mooi traploos in het geluid te mixen. Naar mijn smaak heb je hem eigenlijk niet nodig omdat de luidsprekers ver genoeg doorlopen in het hoog. Verder is het geluid mooi in balans, met een dikke onderkant, warm midden en voldoende druk en vermogen. Een goed allround werkpaard. Met deze ClassicLine 410 zet EBS een goed klinkende en professioneel uitgeruste kast in de markt tegen een zeer concurrerende prijs.

Specificaties EBS ClassicLine 410
Prijs: € 699,00
Land van herkomst: China
Type: 4x10” basreflexkast
Luidsprekers: 4x10” met regelbare bullettweeter
Vermogen: 500 Watt RMS @ 4 Ohm
Frequentiebereik: 55 Hz - 18 kHz
Gevoeligheid: 99 dB
Inhoud: 125 liter
Afmetingen: 68x64x41 cm (hxbxd)
Gewicht: 34 kg

EBS ClassicLine 410