Elites Nathan East Signature

Elites Nathan East Signature Bassnaren

"East West, Nathan is the best" moet men bij Het Londonse Bass Centre hebben gedacht, toen men Nathan East strikte om zijn naam te verbinden aan een vijfsnarige set Elites Signature snaren.
De handtekening die Nathan deze snaren meegaf, moeten we denk ik vooral zoeken in de afwijkende maten. Loopt een standaard vijfsnarige set op van 0.45-0.65-0.85-105-130, Nathan heeft -waarschijnlijk om valide redenen- gekozen voor een iets dikkere G- en D-snaar, te weten 0.47 en 0.67 Voor het overige kon ik nl. niets bijzonders aan deze stalen snaren ontdekken. Die afwijkende maat zal dus wel belangrijk zijn. Des te opmerkelijker is het daarom, dat de set die ik ter hand gesteld kreeg nou weer net niet aan die andere maten voldeed. Wat wil het geval? Middels de geleverde documentatie vernam ik dat de setjes 'gematched' worden. De snaren komen blijkbaar niet allemaal hetzelfde uit de machine en worden dus bij elkaar gezocht tot een uitgebalanceerde set. Goede zaak. De set die ik kreeg had de volgende maten: 0.47-0.67-0.84-106-130. Voor wat betreft die dikkere G en D dus in orde, maar nu hadden de A en E ook een afwijkende maat en dat maakt mij niets uit, maar ik weet niet of dat nou Nathan's bedoeling was.
Afijn, allemaal gelul op de vierkante millimeter zul je inmiddels wel denken en dat was eerlijk gezegd ook wel een beetje mijn conclusie: ik kon geen groot verschil ontdekken met een standaard set. Het klonk niet anders en het voelde niet anders. Maar ik ben dan ook geen Nathan East.
Een en ander neemt niet weg, dat deze Elites erge goede snaren zijn. Spelen als en trein, staan als een huis en komen na een aantal optredens, repetities (bah!) en zelfs sessies waarbij andere mensen op mijn bas spelen (nog erger!) behoorlijk ongeschonden uit de bus. Dat gedoe met die maten nemen we dan maar op de koop toe.