Hevos Power Series

Hevos Power luidsprekerkasten

Nadat het Nederlandse Hevos in eigen land stevig voeten aan bassistengrond heeft weten te verwerven, staan de produkten nu ook in Duitsland aardig in het nieuws. Ook de Duitse vakpers spreekt in lovende bewoordingen over dit ambachtelijke produkt, hetgeen zeker als een compliment mag worden opgevat. Reden genoeg om deze spullen weer eens aan de tand te voelen. De Power serie van Hevos wordt gevormd door twee uiterst compacte baskasten die, zoals bij Hevos gebruikelijk, op professionele wijze zijn gebouwd en uitgerust. De set is door zijn afmeting en gewicht (25 kg per kast) zeer transportabel en bestaat uit een topkast met 2x10" plus slottweeter en een onderkast met 1x15". Beide kasten zijn voorzien van verticale reflexpoorten, robuuste flightware en Speakon connectoren. De luidsprekers en tweeter zijn van Beyma.
De Power 210 heeft een frequentiebereik van 35Hz-20kHz en is tot 400 Watt RMS belastbaar. In die hoedanigheid is de kast dan ook zeker als 'standalone' te gebruiken. De tweeter is door een L-pad in te regelen. De Power 115 loopt van 30 Hz door tot 1,2 kHz en is daarmee een kast om het sublaag toe te voegen en heeft voor de weergave van het midden en hoog zeker de 210 nodig. De 115 is belastbaar tot 600 Watt RMS. Door het gebruik van zware magneten, stijve conussen en goede tuning kunnen deze kleine kasten een dergelijk vermogen hanteren en hebben ze een hoog rendement.
Ik heb de Power kasten in diverse configuraties uitgeprobeerd, de 115 als onderkast en de 210 als topkast bij mijn eigen 15"combo, de 210 als losse kast met een top en natuurlijk de combinatie met een losse top. Opvallend is dat de Power kasten altijd goed functioneren en combineren. Als set munten ze uit in een door een zeer krachtig geluid met de voordelen van de snelle 10" luidsprekers en de druk van de 15". De tweeter geeft dat mooie extra randje hoog. Het laag is prachtig rond en warm, zonder wollig te worden. Het midden heeft die aangename knor die tot ver in de zaal/het café blijft staan. Het hoog is prachtig transparant en 'crisp'.
Heeft de geachte recensent dan niets te zeiken over deze spullen, zal de eveneens geachte lezer zich afvragen? Nou nee, eigenlijk niet. Ook deze produkten van Hevos zijn weer van grote klasse en kunnen zich meten met de groten der bassistenaarde en de prijzen zijn redelijk concurrerend: fl.1.750,= voor de 2x10; fl. 1.550,= voor de 1x15 en fl. 2.990,= als complete set.