Warwick Corvette Hot Rod Ltd 2005

Warwick Corvette “Hot Rod” Ltd. 2005 De Duitse bassenbouwer Warwick maakt zich er niet gemakkelijk vanaf. Behalve de normale in serie gebouwde modellen presenteert men elk jaar één of twee limited edition bassen voor de liefhebber. Voor 2005 werd dat de “Hot Rod”. In autotermen: een ‘opgevoerde’, ‘getunede’ en ‘gepimpte’ versie van de Warwick Corvette.

‘Carrosserie’
De basis van de bas wordt gevormd door de bodyvorm van de Corvette. Die heeft men gaan uitgevoerd en uitgerust met allerlei eersteklas materialen en extra’s. Allereerst is de body gemaakt van premium swamp ash en afgewerkt met een gevlamde maple top van viersterrenkwaliteit. Tussen de body en de top zitten twee zwarte laagjes Ekanga fineer die als een binding rond de body lopen. Die streepjes Ekanga komen terug langs de kop van de hals die overigens ook bekleed is met flamed maple fineer en aan de achterzijde tussen delen van de tweedelige essen body en driedelige esdoorn hals. De toets van de hals is eveneens van gevlamd maple, waardoor de bas als geheel een bijzonder consistent en luxe uiterlijk heeft gekregen. Die eigenschappen worden nog eens versterkt door allerlei details zoals de inlays in de vorm van planeten en de zwarte hardware. Dat alles maakt deze bas waarlijk tot een blonde beauty.
De hals is bolt-on en bij de aansluiting van de hals op de body is deze gewelfd waardoor de overgang veel vloeiender is dan normaal gesproken het geval bij geschroefde halzen. De hoogste posities op de tweeoctaafs hals zijn dan ook goed te bereiken. Bij de kop, ter hoogte van de topkam heeft de hals een verdikking. Goed voor sustain, stevigheid en het geeft speelcomfort in de laagste posities. Warwick maakt halzen met veel ‘vlees’. Ze zijn breed en rond, maar aan de achterzijde in het midden iets afgevlakt, waardoor de duim bijna automatisch zijn plaats vindt. De halspen kan bereikt worden via het ‘easy-acces’ afdekplaatje op de kop van de hals. Aan de achterzijde van de kop, tussen de stemmechanieken is de bas gesigneerd door Warwick directeur Hans Peter Wilfer en voorzien van een Ltd. Edition plaatje met serienummer.
Warwick maakt zijn frets van een zilver/brons legering, ook wel ‘bell-brass’ genoemd omdat het ook gebruikt wordt om klokken van te gieten. Het materiaal is hard genoeg om als fretdraad te functioneren en heeft bovendien goede resonantie eigenschappen. Die op de Hot Rod zijn van medium jumbo afmetingen: breed en vlak. In combinatie met de goed afgestelde hals en vlakke toets zorgt dat voor een snelle comfortabele action.
De hardware is van zwart chroom, met de bekende gesloten stemmechanieken die schuin naar voren zijn geplaatst, een in hoogte afstelbare topkam, de brug die als geheel af te stellen is, maar ook per snaar en het V-vormige staartstuk, waar de snaren ingehaakt worden. Brug en staartstuk zijn in gefreesde gaten in de body aangebracht.
Opvallend is het geringe gewicht van deze bas. Dat wordt veroorzaakt door de toonkamers die in de body zijn aangebracht. Deze zorgen behalve voor bepaalde klankeigenschappen in de vorm van wat warmer laag ook voor een prettige balans en gewichtsreductie, wat de bas heel comfortabel maakt. De bas is in zijn geheel afgewerkt met een satin finish.

‘Motor’
Het kloppende hart van de Corvette Hot Rod wordt gevormd door twee MEC P-type elementen. Het brugelement is ‘reversed’ geplaatst waardoor de magneetblokken van de D en G snaar het dichtst bij elkaar en die van de E en A snaar het verst uit elkaar liggen. De elementen worden ondersteund door de MEC driebands actieve voorversterker. Deze heeft een dubbele potmeter voor balans en volume. Trek je de volumeknop uit, dan omzeil je het actieve circuit en wordt de bas passief. Een tweede dubbele potmeter is voor de bediening van het hoog en laag. Hiermee kan het laag rond de 100 Hz en het hoog rond de 6 kHz versterkt of verzwakt worden. De derde potmeter is voor de middenfrequenties. Door hem uit te trekken of in te drukken kun je de centrumfrequentie kiezen: 250 Hz of 800 Hz. Dat hele circuit wordt gevoed door een 9 volt batterij die heel gemakkelijk via een ‘easy-acces’ afdekplaat aan de achterzijde bereikbaar is. De verwerking van de elektronische componenten ziet er goed verzorgd uit.

Gebruik en geluid
De Hot Rod is een bas die met heel veel aandacht is gemaakt. Dat merk je aan de afwerking en afstelling. De bas klopt gewoon en heeft een heel natuurlijke feel. Degenen die gewend zijn aan een hals met de afmetingen van een Jazz Bass zullen waarschijnlijk even aan de forse nek moeten wennen. Maar voor het overige speelt deze Hot Rod als een nieuwe. De bas hangt goed in balans en het door de toonkamers gereduceerde gewicht draagt bij aan dit speelcomfort.
Diezelfde toonkamers geven de bas ook onversterkt al een prettige toon. Een bovenblad en hals van esdoorn willen een instrument wel eens wat nadruk in het midhoog en hoog geven. Dat wordt bij de Hot Rod gecompenseerd door de essen body en de toonkamers, die er voor zorgen dat de bas niet al te kil klinkt, maar ook een prettige warme toon in het laag heeft. Dat neemt niet weg dat deze bas zijn kwaliteiten vooral vindt in het midlaag. Zoals veel bassen van Warwick kenmerkt ook de Hot Rod zich door wat de Engelsen zo mooi kunnen uitdrukken met het woord ‘growl’. ‘Ronk’ in goed Nederlands.
De keuze voor P-type elementen heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Wanneer het halselement alleen gebruikt wordt krijgt de bas die kenmerkende holle P-sound. Door het brugelement ‘reversed’ te plaatsen is het een perfecte aanvulling op het halselement. De E en A snaar krijgen wat meer definitie en strakheid en de D en G snaar juist wat warmte. Dus die onconventionele combinatie is geslaagd te noemen. De toonregeling en het circuit bieden natuurlijk een uitgebreid scala aan mogelijkheden om je toon te vormen. De midsectie vind ik het meest effectief in de 250 Hz positie en eigenlijk -het moet gezegd worden- klinkt de bas passief al goed genoeg.

Oordeel
Dit instrument ademt in alles een sfeer uit waaruit blijkt dat de mensen van Warwick er plezier in hebben om zo af en toe eens even echt iets bijzonders te maken naast de reguliere productie. En dat resulteerde dit keer in een opgewaardeerde Corvette waar over is nagedacht. Het is een goed gebouwd instrument, gemaakt van eersteklas materiaal met veel oog voor detail. Dit bijzondere instrument wordt ook nog eens op de bekende Warwick wijze zeer compleet afgeleverd met een luxe flightcase van Rockbag, waarin zich behalve de bas ook alle onderhoudsmaterialen, gereedschap en mooie map met alle documentatie bevindt. Het lijkt haast een cliché, maar die Duitse ‘gründlichkeit’ is toch wel heel prettig wanneer je ongeveer tweeduizend euro uitgeeft voor een instrument. Dan mag je verwachten dat alles tot in de puntjes in orde en zeer compleet is en dat is bij deze Hot Rod Ltd. Edition zeker het geval.

Specificaties Warwick Corvette Hot Rod Ltd. 2005
Prijs: € 1984,00
Land van herkomst: Duitsland
Type: actieve viersnaar met geschroefde hals
Body: essen met flamed maple top
Hals: maple
Mensuur: 34 inch, 864 mm
Topkam/breedte: kunststof 38 mm in hoogte verstelbaar
Toets: flamed maple planet pearloid inlays.
Frets: 24 jumbo bell brass
Hardware: tweedelige zwart chromen brug met individueel afstelbare snaarzadels, gesloten stemmechanieken
Snaarbreedte brug: 19 mm gemiddeld
Elementen: MEC P/P combinatie
Elektronisch circuit: MEC master volume, active bypass, elementbalans en driedelige toonregeling boost/cut. Midfreq 250 of 8oo Hz
Gewicht: 3,7 kg
Uitvoeringen: natural satin gloss. Ook in vijfsnaar met soapbars verkrijgbaar

Warwick Corvette Hot Ros Ltd 2005