Laney BC 250

Laney BC250 bascombo

Was vorig jaar de Laney BC120 nog onderwerp van bespreking in deze rubriek, dit keer hebben we de beschikking over het grotere en wat meer professionele model in de BC serie, de Laney BC250.
Het combo oogt solide en degelijk en is ondanks zijn gewicht toch goed hanteerbaar door een drietal handgrepen aan de bovenzijde en zijkanten. Belangrijkste extra features vergeleken met de BC120 zijn de wat uitgebreidere voorversterker, het grotere vermogen (250 watt) en een tweetal in/uitschakelbare piŰzotweeters, die het geluid van de 15 inch H&H premium luidspreker wat meer 'edge' moeten geven. Om de basweergave van dit toch relatief compacte combo op afstand te garanderen is de luidspreker aan gebracht in een reflexbehuizing met een tweetal poorten aan de voorzijde.
Zowel de eind- als voorversterker zijn transistor uitgevoerd. De inputsectie herbergt ingangen voor actieve en passieve basgitaren en een inschakelbare compressor + LED. De toonregeling bestaat uit een tweetal presets, high en low, die door middel van schakelaars worden bediend, een tweetal conventionele filters, bass en treble en een zesbands grafische equalizer. In de mastersectie treffen we naast het volume nog een drietal druktoetsen aan, waarmee het 'overall' geluid nog eens be´nvloed kan worden: full, bright en horns. Met de laatste kunnen de tweeters worden ingeschakeld. Tenslotte beschikt de BC250 over een gebalanceerde DI uitgang, die verder niet in te regelen is. Op het achterpaneel bevinden zich de aansluitingen voor een extra luidspreker en de effectsloop.
In het gebruik overtuigd de BC250 behoorlijk. Het combo heeft behoorlijk veel power. Dat volume en de kwaliteit van het geluid worden goed in de hand gehouden door de compressor niet hoorbaar knijpt. De toonregeling werkt naar behoren en de piŰzo's geven net dat kleine tikje extra scherpte aan het geluid waar slappers echt blij mee zullen zijn. Kortom, het Engelse Laney levert met de BC 250 voor het bedrag van fl. 1.380,= een prima produkt af.