Samick BA 50 Bascombo

Samick BA50 bascombo

In de categorie oefenversterkers valt sinds kort ook de Samick BA50. Dit kleine, lichte en compacte bascombo gaat voor de prijs van fl. 660,= de deur van de muziekwinkel uit en is daarom zeker de moeite van het bekijken waard.
De BA50 is simpel van opzet en bouw. De behuizing is van spaanplaat, beplakt met vinyl en heeft twee plastic inbouw handgrepen aan de zijkant. De frontplaat van het versterkerdeel is wat verzonken aangebracht en biedt zo voldoende bescherming voor de potmeters en knoppen. De 15 inch luidspreker wordt beschermd door luidsprekerdoek. Het luidsprekercompartiment is van het type basreflex. De twee poorten bevinden zich aan de voorzijde.
De BA50 is een volledige transistor versterker. De eindtrap levert 50 Watt RMS aan de interne luidspreker. De voorversterker heeft aparte ingangen voor actieve en passieve basgitaren. Tussen de gain en mastervolume is een brightswitch aangebracht om het totaalgeluid wat extra helderheid mee te geven. De toonregeling is vierdelig passief, met regelaars voor low, low-mid, high-mid en high. Tenslotte heeft men gezorgd voor een FX-loop, een ongebalanceerde lijnuitgang en een koptelefoonaansluiting. Kortom, alles wat je nodig hebt om thuis niet al te gecompliceerd te kunnen oefenen zit erop.
Wanneer je datgene in gedachten houdt waarvoor dit combo is bedoeld, nl. thuis oefenen, dan was mijn indruk van het combo goed. Alles werkt naar behoren, het geluid is niet spectaculair maar heel redelijk. Natuurlijk treedt er op hoog volume of bij veel correctie van je geluid met de toonregeling wat vervorming op, maar dat is niet uitzonderlijk bij dit soort combo's in deze prijsklasse. Mocht je nog wat van je vakantiebudget over hebben en op zoek zijn naar een aardig combootje voor thuis, dan is de Samick BA50 zeker de moeite van het uitproberen waard.