SIT Silencer

SIT Bass Silencer Bassnaren

Stay in Tune heeft een speciale snaar ontwikkeld voor de fretloze bas en/of mensen die hun fretten en vingers willen ontzien.
De Bass Silencer is het resultaat van een speciale wikkelmethode, 'inverse winding' genoemd, oftewel in goed Nederlands omgekeerd wikkelen. Door het 'inverse winding' proces, wordt de buitenkant van de snaar samengeperst, terwijl de structuur aan de binnenkant intact blijft. Hierdoor wordt het flatwound gevoel gecombineerd met het roundwound geluid en produceren de snaren minder bijgeluiden. The Bass Revolution noemt men het bij SIT. Nu ben ik buitengewoon ge´nteresseerd in revoluties en heb daarom mijn bas met een standaard 0.45-105 set Silencersnaren bespannen teneinde een studioklusje te kunnen doen.
De Silencers maken inderdaad waar wat er beloofd wordt. De snaren voelen aan en hebben de actie van flatwound snaren, met dien verstande dat ze wel de soepelheid hebben van een roundwound snaar. Flatwounds hebben normaal gesproken de neiging om een beetje stijf te zijn. Ook het geluid vond ik heel goed. Dezelfde heldere open toon als die van een roundwound nikkel snaar, geschikt voor ronk, knor en slap. Ook vond ik de snaren relatief weinig reutel produceren bij onnauwkeurig spel en dat kan in een studio tamelijk van pas komen.
Revolutionair vond ik de Bass Silencersnaren niet, want dan moet je toch wel met zoiets aankomen als de zelfspelende snaar, maar wel een hele goede en zinvolle aanvulling op het bestaande aanbod en een snaar die ik beslist vaker ga gebruiken.