Warwick CCL Combo

Warwick CCL bascombo

Met afmetingen van 60x55x50 en een uitgangsvermogen van 250 Watt RMS zet Warwick een handzaam en krachtig en bovendien fraai vormgegeven bascombo in de markt. Het CCL combo is volledig solid state en beschikt over een 15" luidspreker en een HF hoorn. Deze zijn in een ietwat naar achter hellend frontpaneel aangebracht, zodat ze het geluid als een monitor projecteren. Een nuttige voorziening die voorkomt dat je het combo weer op wankele barkrukken of lege bierkratten moet plaatsen om jezelf een beetje te horen.
De voorversterker is compleet uitgerust, met een inschakelbare limiter en een uitgebreide toonregeling. Deze laatste beschikt maar liefst over vijf regelbare frequentiegebieden: bass, punch (laag-mid), semiparametrisch mid, attack (hoog- mid) en treble. Daarnaast zijn er twee presets aangebracht, low-boost en high-boost. Over 'toneshaping' mogelijkheden niet te klagen lijkt mij, al vraag ik me af of de drie midden regelaars elkaar niet een beetje overlappen. Of het allemaal nog niet genoeg is, is er op de achterzijde een subsonic filter aangebracht, waarmee de allerlaagste frequenties worden afgekapt. Dat scheelt vermogen en mogelijke luidsprekerschade. Al met al moet je met deze voorzieningen dus wel oppassen dat je door gebruik van het ene het andere niet weer opheft.
Voor het overige is het CCL combo ook compleet uitgerust, met een tuner mute voorziening, lijnuitgang, gebalanceerde DI uitgang, en effect loop. Voorts is het combo viervoudig beschermd tegen allerlei misstanden en beschikt het over geforceerde koeling die automatisch inschakelt wanneer de bedrijfstemperatuur te tropisch wordt.
Door de combinatie van transistor techniek en de 15" luidspreker, vind ik het CCL combo een echte rocksound hebben met een dominant midden. Het vermogen en de projectie zijn ruim voldoende om in allerlei clubsituaties of kleine podia uit de voeten te kunnen. Gewicht, uitvoering en afmetingen maken het geheel tot een compleet multi-inzetbaar en handzaam combo dat zijn weg naar de bassist wel zal vinden. Kosten: fl. 2.698,=