Warwick Pro Tube IV & W-411

Warwick Pro Tube IV basversterker en W-411 Pro luidsprekerkast.

Warwick is sinds een jaartje of zo al weer toe aan de tweede generatie basversterking. Het gaat in de Pro serie om een complete lijn met combo's, luidsprekerkasten in diverse configuraties en een viertal losse basversterkers.
Een daarvan is de Pro Tube IV. Een twee kanaals versterker met zoals de naam al aangeeft een buizenvoortrap in een van de beide kanalen.
Deze 400 Watt doos werd gecombineerd met een 4x10" + tweeter kast, de W-411 Pro, goed voor een slordige 600 Watt.
Kanaal 1 van de versterker is het buizenkanaal. Je kunt kiezen of je het signaal alleen via een 12AX7 buis wilt laten lopen of, er een EL84 bijschakelen. In het laatste geval wordt je sound heel lekker crunchie met een smeuiig tube distortion sausje.
De toonregeling van dit kanaal bestaat uit een drietal boost/cut schakelaars voor laag, mid en hoog en een contourschakelaar met een dipje voor het mid en een duwtje voor laag en hoog.
Kanaal 2 is een standaard FET kanaal met boost schakelaars voor laag en hoog en een achtbands grafische equalizer. Beide kanalen hebben een eigen eindvolume en zijn met behulp van een (niet meegeleverde) voetschakelaar afzonderlijk of gezamenlijk te opereren. Het frontpaneel heeft een overzichtelijke lay-out en er wordt functioneel gebruik gemaakt van Led's.
Natuurlijk beschikt deze versterker over alle mogelijke faciliteiten zoals daar zijn de limiter en hele goede zinvolle aansluitmogelijkheden. Hierbij sprongen de stereo effectweg, de stereo D.I. en de professionele Speakon in het oog. De W-411 is van een fors formaat en gewicht en is professioneel en solide gebouwd. De reflexpoorten zijn voorzien van een chromen randje, want het oog wil ook wat. De tweeter is inregelbaar en uiteraard zijn ook hier de Speakon aansluitingen weer aanwezig.
De combinatie van kast en amp klinkt geweldig. Veel druk, en een evenwichtige warme sound. Zo je dat zou willen kun je er prachtig bassig jazz mee zoemen, maar ook snoeihard funken, of middig rockknorren. You name it, it's all there. Natuurlijk krijg je deze spullen niet voor niets. Je moet fl. 1.898,= voor de kast en fl. 2.998,= voor de versterker betalen, voordat je ze mee mag nemen, maar dan heb je wel goede waar voor je centen.