Yamaha BB G4A

Yamaha BB G4A

Yamaha heeft de G4 serie onlangs uitgebreid met de G4A, een actieve bas die in vier- en vijfsnarige uitvoering te koop is. Evenals de passieve G4 heeft de actieve versie een body van twee delen elzen, met daarop een foto finish curly maple top, die in deze 'amber burst' uitvoering heel goed oogt. Voor de liefhebbers is de bas ook in 'translucent blue' verkrijgbaar. De aangeschroefde hals is geheel van esdoorn, met daarop een palissander toets en heeft een bereik van twee octaven. De gold-plated hardware is eenvoudig maar van een degelijk en beproefd concept.
Belangrijkst verschil met de G4 is natuurlijk dat de G4A een actieve bas is. Hij beschikt over twee humbuckers en een actief tooncircuit. De laatste bestaat uit mastervolume, balans en bas en treble toonregelaars.
Kortom een bas van bekende opzet. Simpel, maar alles wat erop moet zitten zit erop. Van de hele BB bassen serie is bekend dat je voor een zeer aantrekkelijke prijs een goed gebouwde en klinkende bas krijgt (koopt natuurlijk). Zo ook bij deze G4A. Het instrument zit goed in elkaar, is goed afgesteld en speelt zo uit de doos heel comfortabel. Natuurlijk mag je bij een dergelijk instrument niet verwachten, dat het van het meest karaktervolle toonhout is gebouwd. De klank wordt vooral gemaakt door de elektronica. Ook dat is bij deze Yamaha dik in orde. Een goede regelbare en consistente klank, waarmee alle gangbare bassounds wel te maken zijn.
Het is met deze Yamaha bassen eigenlijk hetzelfde verhaal als met de Japanse auto. Wil je probleemloos rijden en relatief veel geboden krijgen voor een aardige prijs dan moet je gewoon zo'n ding kopen. Goed voor jarenlang plezier voor het luttele bedrag van fl. 1.025,=